Jump to content

iThinQ

Members
 • Content Count

  4
 • Donations

  0.00 EUR 
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About iThinQ

Personal Information

 • Sex
  Male

Recent Profile Visitors

236 profile views
 1. * Salut , vom incepe seria de tutoriale in C deoarece atat C cat si C++ au similaritati (in mare parte) privind partea de programare procedurala . A. Sintaxa in C/C++ are ca elemente constitutive urmatoarele structuri : - Punctul si Virgula (Semiconul) ce indica sfarsitul unei linii de cod ; Ex : printf("hello world ! "); printf("alta linie ! "); .... -> Afisam "hello world" in consola noastra de lucru , indicam compilatorul capatul de linie si navigam la urmatoarea linie . * Nota : Printf e o functie din biblioteca din "<stdio.h> " prin care putem afisa un text sau o variabila prin consola ! - Comentariile in C/C++ : Ex : /// Comentariul pe o linie /* Coomentariul pe mai multe linii ! */ * Nota 1 : Comentariile sunt o practica buna prin care incercam sa explicam anumite linii de cod ! * Nota 2 : Comentariile nu intra in procesul de compilare ; Adica , nu trebuie sa respectam reguli de sintaxa in cadrul acestor blocuri ! - Variabile , Constante , Tipuri de date Derivate sau Functiile (Asa zisele , identitati ) : * Nota 1 : O identitate o putem incepe cu o litera de la A/a la Z/z sau cu "_" urmat de o litera , un numar de la 1/10 etc . * Nota 2 : Semnele de tip "@ , $ , %" nu sunt acceptate in notatia unei identitati ; * Nota 3 : C e un limbaj "case sensitive" (Cand facem referire la o identititate , e relevant sa o scriem asa cum e initializata ! ) . int numar ; // Ok int* _ptr ; // Ok int Numar2 ; // Ok int 2%Numar ; // Total Gresit ! - Cuvintele cheie : * Nota 1 : Sunt cuvinte rezervate intr-un limbaj care un anumit rol ; De exemplu : int ptr ; Initializeaza o variabila de tip intreg double ptr ; Initializeaza o variabila de tip fractie cu precizie dubla ... * Nota 2 : Prin cuvant rezervat , putem constata ca nu le putem folosi in constructia unei identitati ! - Spatiile libere : * Nota 1 : Spatiile libera separa o linie / bloc de cod de alt bloc pentru a obtine un cod ingrijit ! * Nota 2 : Nu intra in procesul de compilare dar totusi , e o practica foarte buna sa le utilizam ! Cam atat pentru tutorialul de astazi . Daca va placut , nu uitati sa dati un like la postare si ne auzim data viitoare cu tipurile de date si identitati (Poate cu niste probleme , sa facem cursurile astea mai interactive :)) )
 2. * Ce este un limbaj de programare ? Un limbaj de programare , este tehnica prin care putem cere calculatorului sa efectueze anumite instructiuni . * Clasificarea limbajelor de programare : a. Limbajul Masina care reprezinta nivelul cel mai jos si capabil sa comunice cu unitatea centrala de procesare . (CPU) ; b. Limbajul ASM sau Assembler x32/x64 , un limbaj intermediar , interpretabil dar nu e accesibil pentru o mare parte dintre programatori ; Codul High-Level (in C/C++) este compilat si trasnformat intr-un cod assembler care apoi , acceseaza unitatea centrala pentru a executa instructiunea respectiva . c. Limbaje High-Level , limbaje folosite de majoritatea programatorilor , cu facilitati mai mari decat cea ce ofera codul ASM . In aceasta categorie , avem o varietate mare de limbaje , unele folosite pentru programare Web (ASP , PHP , JavaScript , Python-Django , Java EE ) , unele folosite pentru embedding (C / Arduino) sau folosite pentru jocuri (Java SE/ME pentru Android , Unreal Engine C++ pentru Jocuri 3D DirectX 12 sau Unity C#); * Ce aduce limbajul C , nou in domeniul programarii ? Elemente de programare procedurala : - Instructiuni Conditionale si de Salt (Asa zisele , If / If-Else / Else / Switch / While / DO-While / For / Goto) ; - Tablouri Dimensionale (Asa zisele , Vectori si Matrici ) ; - Pointeri (Variabile care acceseaza adresa altor variabile) ; - Structuri de Date si Uniuni ; - Subprograme si Structuri MACRO ; - Directive Preprocesor ; - Variabile Constante si Volatille . * Acum , ce diferenta avem intre C si C++ ? Oarecum , una sesizabila , astfel ca in C++ se introduce o noua paradigma de programarea , Programarea Orientata pe Obiecte cu Programarea Generica (Asa zisele , Sabloane aka Template) . In tutorialele care vor urma , voi explica cu exemple si probleme , toate lucrurile mentionate mai sus pe intelesul tututoror . Multumesc pentru atentie !
 3. Prenume: (ex: Mihai) Alin Nick: iThinQ Varsta ta: 20 de ani Cu ce te ocupi?: Liber Profesionist Care sunt pasiunile tale? Ce iti place sa faci in timpul liber?: Sa ma joc la aparate , sa baga bilete la pariuri sportive si caterinca . De cand activezi in gaming? Ce iti place cel mai mult in el?: Nu joc . Te uiti la stream-uri? Ce stream-uri ti se par cele mai interesante?: Nu . Care joc te-a captivat cel mai mult? Fa un top al celor mai frumoase jocuri dupa parerea ta: Sa zicem CS 1.6 dar nu prea ma joc . De cand activezi pe forumuri? Ce iti place, ce nu iti place la ele?: Am activat acum 5 - 6 ani pe un forum .. Nu prea imi aduc aminte .. Ce parere ai despre gaming-ul si comunitatile din ziua de azi?: Nu prea am avut treaba cu domeniul asta dar pare ok .. Ce parere ai la comunitatea noastra? Ce ai schimba la ea?: Ca infatisare si organizare pare ok , acum , trebuie sa vedem si comportamentul membrilor . De unde ai aflat de noi?: Google . Alte precizari: Bine v-am gasit . Poate bem o bere impreuna pe la Romana :))
|

Theme Made by Zayon & Cyber Designs

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.