Jump to content

JusT*ME

Members
 • Posts

  142
 • Joined

 • Last visited

Reputation

2 Neutral

About JusT*ME

 • Rank

  Newbie
  Newbie

Personal Information

 • Sex
  Male

Recent Profile Visitors

1,825 profile views
 1. Microsoft Excel este un program fascinant, chiar dacă pentru majoritatea utilizatorilor are mulți opțiuni a căror utilitate nu este evidentă. Aici intră posibilitatea de a genera numere în mod aleatoriu. În urmă cu aproximativ o săptămână, m-am confruntat cu o situație în Excel destul de ciudată. Un prieten avea nevoie să amestece rezultatele unui chestionar, pentru a-ți face imposibilă o analiză rapidă în care doar arunci o privire peste informații și-ți formezi o opinie. Aplicația Microsoft nu-ți oferă decât opțiunea sortării în format ascendent sau descendent și alfabetic. Dacă vrei să amesteci un set de date, situația se complică. Acesta este și motivul pentru care ar fi bine să înveți câteva formule simple și cu utilitate pe termen lung. Pentru a genera numere aleatorii în Excel, ai o formulă cât se poate de simplă. Tastează în orice celulă =rand() și confirmă cu Enter. Imediat, îți va fi afișat un număr aleatoriu subunitar. Dacă tragi în jos, în sus, în dreapta sau în stânga de colțul din dreapta jos al celulei în care ai tastat formula, aceasta se va propaga instant pe toată secțiunea. Pentru partea cu amestecarea într-o manieră eficientă, în primul rând, trebuie să introduci în tabelul tău o coloană nouă, preferabil în colțul din stânga sus, pentru a nu influența restul datelor. În prima celulă de acolo, tastează =rand(). Trage în jos de colțul celulei în care ai tastat formulare menționată mai devreme, până la finalul celulelor in care mai ai introduse alte informații. După câteva momente, în partea stângă a tabelului vei avea o coloană nouă cu numere aleatorii. Aceasta va fi folosită la sortare. Selecteaz-o printr-un click pe prima celulă din stânga sus. Din meniul Data, optează pentru sortare ascendentă a valorilor, după ce ai optat pentru Expand. Imediat vrei vedea și rezultate. Aceasta din urmă este o mențiune care permite Excel-ului să perceapă orice tabel ca pe un tot unitar, pe care îl poți îmbina sau dezbina după câteva momente.
 2. Revolut schimbă regulile pentru clienții din țările din centrul și estul Europei, așadar și pentru România. Iată ce trebuie să știi dacă ai un cont la acest fintech. Revolut schimbă regulile din cauza Brexit. Compania britanică anunță că toți clienții din țările est-europene și cei din centrul Europei vor fi transferaţi din subordinea Băncii Angliei către cea a Lituaniei. Sunt incluși aici și clienții din România. Informația e prezentată în presa britanică. „Într-un e-mail trimis clienților afectați, Revolut a declarat că, pentru a-și proteja clienții împotriva efectelor Brexit, acesta va muta clienții relevanți către o entitate numită Revolut Payments UAB, o instituție care gestionează instrumente de plată electronică, care operează sub licență de la Banca Lituaniei. Schimbare pentru clienții Revolut Se pare că entitatea din Lituania are aceleași drepturi ca Revolut Ltd, entitatea britanică a firmei, și le paşaportează în toată Europa. De asemenea, pentru eventuale nemulțumir legate de practicile Revolut sau probleme cu conturile, Banca Lituaniei va fi entitatea de supraveghere la care pot fi depuse reclamații. „În acest fel, ne vom asigura că puteți continua să utilizați serviciile Revolut indiferent de impactul Brexit. Vei continua să ai acces la toate serviciile și funcțiile, iar fondurile tale se vor odihni în siguranță în conturile protejate la băncile partenere”, se arată în email-ul trimis de Revolut. Dacă ai cont Revolut, e posibil să fii înștiințat despre aceste mutări în această perioadă. Potrivit legislației, fintech-ul britanic are obligația să-și anunțe clienții vizați de această mutare. Britanici au peste 10 milioane de clienți, iar în România au depășit pragul de un milion de utilizatori. Compania de tip fintech a demonstrat că se poate impune pe o piață dominată de giganții bancari clasici. A luat naștere în Marea Britanie și a devenit, între timp, primul unicorn al Regatului, cu o valoare de piață de peste 1 miliard de dolari.
 3. Pandemia de coronavirus e o problemă uriașă la nivel mondial, iar Facebook nu avea cum să o treacă cu vederea. Așa că a venit cu noi emoticoane inclusiv pentru Messenger. Noul tip de virus, descoperit în China și răspândit rapid pe aproape întreg mapamondul, a modificat multe comportamente de consum și i-a făcut pe oameni să petreacă și mai mult timp pe rețelele de socializare. Așa că giganți digitali precum Facebook nu aveau cum să treacă cu vederea acest lucru. Mark Zuckerberg a venit cu noi reacții, sub forma unor emoticoane care să transmită cele trăite acum de omenire. Cum arată noile emoticoane de Facebook și Messenger În traducere în limba română, noile reacții înseamnă ”îmi pasă” și ”grijă”. E vorba de o față galbenă îngrijorată care ține în brațe o inimă roșie, dar și de o formă de inimă de culoare mov. Facebook susține că aceste noi emoticoane vor fi disponibile pentru toți cei peste două miliarde de utilizatori din întreaga lume în această perioadă. Noile reacții sunt și pentru aplicația Messenger.
 4. Pe timpul pandemiei de coronavirus apar tot felul de înșelătorii puse la cale de persoane care vor să profite de cei naivi. Una dintre ele se derulează chiar în această perioadă în numele Netflix. E o perioadă în care multă lume lucrează de acasă și pare că activitățile, în marea lor majoritate, au luat o mică pauză. Nu este, însă, cazul tuturor domeniilor, iar hackerii se numără printre cei care încearcă tot felul de metode în aceste zile. Profitând de faptul că multă lume petrece majoritatea timpului pe net, infractorii cibernetic au dezvoltat noi tehnici pentru a intra în posesia unor date sensibile sau pentru a face rost de bani de la cei naivi. Așa s-a născut înșelătoria în numele unor platforme de streaming precum Netflix și Disney+. Hai să vezi cum funcționează ca să știi de ce să te ferești. Înșelătorii în numele Netflix Hackerii știu că, în această perioadă, cei mai mulți stau acasă și preferă să se relaxeze pe platforme streaming gen Netflix. Așa că s-au gândit să profite de pe urma celor care pot fi ușor păcăliți. Mimecast, companie specializată în securitate cibernetică, atrage atenția că hackerii au creat mai bine de 700 de pagini web care copiază interfața Netflix și Disney+ și pe care persoanele naive se înregistrează fără să știe că datele, inclusiv cele bancare, ajung, de fapt, în altă parte. Astfel, aceste site-uri fantomă au fost create tocmai în ideea de a pune mâna pe date și informații sensibile. Netflix e, poate, cea mai copiată platformă de streaming în această perioadă, mai ales că se așteaptă la o creștere uriașă a bazei de abonați. Numai că, din neatenție sau neștiință, cei care vor să se aboneze la platformă pot ajunge, de fapt, pe paginile false create de hackeri pentru a fura date și informații. Multe astfel de site-uri au fost create fix luna aceasta, când mai multe țări estimează că au atins vârful pandemiei de coronavirus. Iar Disney+ și Netflix sunt două platforme care se bucură de creșteri în această perioadă. Disney, spre exemplu, aproape și-a dublat numărul de abonați și a ajuns la 50 de milioane de conturi la nivel mondial. De asemenea, Netflix, care are peste 160 de milioane de abonați la nivel mondial, s-a dus la o valoare de piață de 192 de miliarde de dolari.
 5. Trezorierul Australiei i-a cerut autorității pentru concurență să redacteze un cont de conduită pentru companiile din tehnologie, care va obliga giganții Facebook și Google să împartă veniturile cu furnizorii de știri al căror conținut îl folosesc. Australian Competition and Consumer Commission (ACCC ) lucra la un cod voluntar, dar a informat guvernul că este puțin probabil ca marile companii de tehnologie să îl adopte, potrivit The Verge. Organizația a aflat că în Australia cele două companii atrag cea mai mare parte din veniturile de pe piața de publicitate online, deși mare parte din conținutul lor provine de la organizații media. „Este cinstit doar dacă cei care generează conținut sunt plătiți pentru el”, a declarat Josh Frydenberg, Trezorierul Australiei. Noul cod de conduită, care va fi obligatoriu, le cere companiilor să informeze furnizorii de conținut înainte de a face modificări ale algoritmilor. Dacă Google și Facebook nu vor plăti publisherii la timp, companiile vor fi nevoite să suporte penalități. Presa din Australia, la fel ca și cea din restul lumii, a fost lovită puternic de pandemia COVID-19. Mai multe companii le-au redus salariile angajaților, iar unele și-au suspendat edițiile tipărite, măsuri pe care le-am văzut și în România. O formă inițială a codului va fi finalizată până la sfârșitul lunii iulie, transmite The Guardian. Will Easton, Managing Director la Facebook Australia și Noua Zealandă, a declarat că rețeaua de socializare a fost „dezamăgită” de anunțul făcut de guvern. Potrivit lui, Facebook a investit „milioane de dolari” pentru a susține companiile media din Australia, prin parteneriate și training. Facebook a anunțat recent că va investi 100 de milioane de dolari în industria media afectată de criză. De cealaltă parte, Google a anunțat că lucrează cu 25 de publisheri din Australia la sugestii pentru codul de conduită la care lucrează ACCC.
 6. Noua gamă Lenovo Legion este disponibilă. Noile dispozitive vor fi puse în valoare de procesoarele Intel® Core™ seria H de generația a 10-a și procesoarele AMD Ryzen™ seria 4000, precum și de plăcile grafice NVIDIA GeForce® GTX 1650 Ti și RTX 2080 SUPER™ cu Max-Q Design. Portofoliul din 2020 include: – Lenovo Legion 7i, Lenovo Legion 5i, – Lenovo Legion 5, – Lenovo Legion 5Pi – Lenovo IdeaPad™ Gaming 3i Noua gamă Lenovo Legion cuprinde și două sisteme tower: Lenovo Legion Tower 5i IdeaCentre™ Gaming 5i Aceste noi PC-uri de gaming au un design elegant și oferă toate funcțiile necesare din punct de vedere hardware, software și servicii pentru o experiență de utilizare captivantă. Funcții și specificații importante – Tastatura Lenovo Legion TrueStrike oferă mai multă performanță nu doar în timpul jocului, ci și în timpul altor activități. De asemenea, este actualizată cu funcții anti-ghosting și timp de răspundere de milisecunde. – Sistemul de răcire Lenovo Legion Coldfront 2.0 permite o mai bună circulație a aerului, o temperatură mai redusă și păstrează PC-ul silențios și la dimensiuni reduse. – Tehnologia Dual Burn permite procesorului și plăcii grafice să funcționeze simultan la capacitate maximă. – Laptopurile Lenovo Legion 7i și Legion Y740Si dispun de sistemul de răcire Vapor Chamber. – Software-ul Lenovo Vantage cu modul Hybrid integrat extinde durata de viață a bateriei. De asemenea, funcția Advanced Optimus, dezvoltată în colaborare cu NVIDIA, îmbunătățește durata de viață a bateriei. Acestea folosesc pe rând placa grafică integrate a laptopului sau placa grafică NVIDIA pentru mai multe frame-uri pe secundă. Din noul portofoliu Lenovo Legion fac parte următoarele dispozitive: – Lenovo Legion 7i – cu display full HD de 15 inci, greutate de 2,1 kg, procesor Intel Core i9 seria H de până la generație a 10-a, spațiu de stocare de până la 1TB pe SSD PCIe, memorie DDR4 de până la 32 GB, placă grafică NVIDIA până la GeForce RTX 2080 SUPER, durată de viață a bateriei de până la 8 ore și funcția Rapid Charge Pro, ce permite o încărcare de până la 50% în doar 30 de minute. – Lenovo Legion Y740Si – cel mai subțire și ușor laptop de gaming Lenovo Legion, cu o greutate de 1,7kg, procesor Intel Core i9 seria H până la generația a 10-a – Lenovo Legion BoostStation – stația de procesare externă oferă mai multă performanță datorită funcției Lenovo Q-Control 2.0 – Lenovo Legion 5Pi – un laptop de gaming mainstream, ce oferă luminozitate de până la 500 de niți. Cu un ecran Full HD de 15 inci și rată de refresh de 240Hz, procesor Intel Core i7 seria H de până la generația a 10-a. Dar și cu placă grafică opțională NVIDIA GeForce RTX 2060, și greutate de 2,5kg. Să nu uităm de până la 1TB spațiu de stocare, durată de viață a bateriei până la 8 ore și funcție Rapid Charge Pro. Alte dispozitive Lenovo de care trebuie să mai știi – Lenovo Legion 5i – cu display Full HD de 15 inci, procesor Intel Core seria H până la generația a 10-a, placă grafică NVIDIA GeForce RTX 2060, memorie RAM DDR4 de până la 16 GB și spațiu de stocare de până la 1TB, greutate 2,5kg, – Lenovo Legion 5 – vine cu display Full HD de 17 inci, procesor AMD Ryzen până la 4800 seria H. Dar și cu placă grafică NVIDIA GeForce RTX 2060, memorie RAM DDR4 de până la 16 GB și spațiu de stocare de până la 1TB, greutate 2,98kg – Lenovo Legion Tower 5i – ideal pentru gamerii avizi, extrem de performant, cu placă grafică NVIDIA GeForce RTX 2080SUPER, display 4K, procesor Intel Core, sistem de răcire Lenovo Legion Coldfront 2. – Laptopul IdeaPad Gaming 3i – display de 15 inci până la Full HD, rată de refresh a imaginii de 120Hz, procesor Intel Core i7 H de până la generația a 10-a, placă grafică NVIDIA Geforce până la GTX 1650 Ti, funcție Lenovo Q0Control 3.0, durată de viață a bateriei până la 8 ore și funcție Rapid Charge, greutate de 2,2 kg. – Sistemul IdeaCentre Gaming 5i – echipat cu procesor Intel Core, placă NVIDIA GeForce până la RTX 2060, sistem audio Dolby, perfect alături de monitorul de gaming Lenovo Legion Y25-25 Noua gamă Lenovo Legion este disponibilă – Accesorii: – Monitorul Lenovo Legion Y25-25 – Mouse Lenovo Legion M600 Wireless – Mouse-ul Lenovo Legion M300 RGB Gaming Mouse – Tastatura Lenovo Legion K300 RGB Gaming Keyboard
 7. Pe perioada pandemiei de coronavirus, cel mai important sfat care trebuie respectat e legat de distanțarea socială. E recomandată o distanță de minimum doi metri față de alte persoane, pe cât posibil. Iar un dispozitiv a fost creat fix pentru a respecta această regulă. Un startup promite o soluție sub forma unui dispozitiv care urmărește dacă un grup de oameni respectă cu adevărat distanțarea socială. E vorba de o companie aflată la început de drum care dezvoltă diverse gadgeturi prin care asigură securitatea angajaților din industria energetică la locul de muncă. Acum, dezvoltările din domeniu permit companiei să adapteze tehnologia vremurilor pe care le trăim. Astfel, compania Proxxi a lansat Halo – un dispozitiv care îi verifică pe angajați și-i atenționează dacă nu respectă distanțarea socială. Iată cum funcționează. Dispozitivul care „supraveghează” distanțarea socială Halo e un dispozitiv care poate fi purtat la încheietura mâinii și avertizează imediat utilizatorul atunci când se apropie la mai puțin de doi metri de o altă persoană. Este distanța recomandată de majoritatea specialiștilor și cea care diminuează riscul de a fi infectat cu coronavirus. Compania care a lansat dispozitivul spune că acesta este conceput pentru a ajuta la asigurarea respectării regulilor de distanțare socială în timp ce se angajații se află la locul de muncă. Tehnologia din spate nu e deloc una complicată, dar pare foarte utilă. Dispozitivul se folosește de Bluetooth pentru a comunica cu alte gadgeturi. De asemenea, brățările păstrează un registru cu angajații care au fost în contact pentru a oferi capacități de urmărire a contactelor în caz de diagnosticare a unor cazuri de coronavirus. Mai mult, compania susține că are grijă și de partea ce ține de confidențialite și viață privată: startup-ul spune că dispozitivele nu includ urmărirea locației și nu sunt legate de nicio informație de identitate personală specifică pentru niciun angajat care le poartă. Și alte companii au dezvoltat gadgeturi similare. De exemplu, startup-ul Estimote a dezvoltat un dispozitiv purtabil pentru a fi utilizat la locul de muncă. Abordarea Proxxi diferă în câteva aspecte, inclusiv prin faptul că accentul său principal este pe monitorizarea activă și conștientizarea distanței sociale corespunzătoare. Reprezentanții Proxxi spun că sistemul său Halo nu necesită să fie conectat sau configurat prin intermediul unui smartphone ca să funcționeze.
 8. Anul 2020 ar putea fi cel în care Apple lansează cele mai multe produse din istoria sa. După o lansare de succes a unui nou iPad Pro, al unui MacBook Air îmbunătățit și a unui nou iPhone SE, compania nu pare să se oprească. Zvonurile vorbesc despre dispozitive noi din aproape toate categoriile, inclusiv o pereche de AirPods mai ieftină, noi tablete iPad și iPad Air cu design și capabilități îmbunătățite, încărcătoare wireless AirPower, boxe inteligente HomePod și chiar un dispozitiv de gaming. iPhone 12 cu notch mai mic Seria iPhone 12 este cea mai așteptată gamă de produse Apple în 2020 și există câteva detalii noi despre aceasta, în special despre decupajul cu dimensiuni reduse din ecran. Se pare că Apple va încerca să reducă dimensiunile notch-ului în special datorită sistemului de camere de pe spate, care s-ar putea suprapune cu senzorii frontali la interior. Astfel, Apple va muta difuzorul pentru apeluri mai sus și miniaturizează senzorul TrueDepth care permite autentificarea Face ID. Diferența nu va fi foarte mare față de modelele iPhone X, XS și 11, însă cu siguranță utilizatorii vor aprecia un decupaj mai mic. Iată și o primă imagine cu design-ul nou al notch-ului și modul în care ar putea fi dispuși senzorii într-un spațiu atât de mic: iPad Air cu amprentă în ecran și un nou iPad ieftin iPad Pro tocmai a primit un upgrade, însă modelele iPad Air și iPad au rămas neschimbate. Se pare că în 2020, Apple pregătește primele sale tablete echipate cu tehnologii noi pentru display și autentificare biometrică. iPad Air 4 ar putea fi prima tabletă Apple cu display mini-LED, o tehnologie nouă care va încerca să ofere toate avantajele ecranelor OLED; inclusiv negrul perfect și contrastul infinit, folosind LED-uri care nu sunt produse din materiale organice. Acesta ar trebui să fie și primul model de tabletă Apple cu senzor de amprentă în display, în locul unuia integrat într-un buton fizic. De altfel, design-ul noului iPad Air ar trebui să fie similar cu cel al tabletelor iPad Pro, cu ecran de 11”. Astfel, acesta ar putea fi și compatibil cu accesoriile pentru iPad Pro, precum noua tastatură cu trackpad. La nivelul configurației, iPad Air 4 ar putea adopta un chipset Apple A14 Bionic, același pe care îl va folosi și iPhone 12, în timp ce un model A14X Bionic este rezervat pentru iPad Pro-ul din 2021, care ar trebui să fie și prima tabletă cu 5G de la Apple. Ce nu va include noul iPad Air este un modul LiDAR pentru camere și nici un sistem Face ID, de unde va rezulta și diferența de preț față de modelul Pro de bază. Tehnologia Touch ID integrată în ecran ar putea fi testată pe acest model de tabletă, înainte să ajungă pe iPhone-urile din generațiile următoare, ca alternativă la deblocarea facială. Despre un iPad ieftin, un eventual „iPad 8” nu știm foarte multe momentan, însă este posibil ca acesta să nu fie schimbat foarte mult la exterior, iPad 7 fiind deja livrat cu un display nou, de 10,2” și suport pentru accesorii pe Smart Connector. Totuși, acesta ar putea primi un salt important la capitolul performanță: un chipset A12 Bionic, același pe care îl găsim acum pe iPad Air 3 și Mini 5, cât și în dispozitivele iPhone XR și XS. Noile tablete ar putea fi lansate în toamnă, simultan, sau la scurt timp după iPhone 12. AirPods mai ieftine Dacă va trebui să așteptăm până în toamnă pentru noi telefoane și tablete Apple, pentru căști true wireless mai ieftine probabil că nu va trebui să așteptăm foarte mult. O generație nouă de căști AirPods mai ieftine pare să fie programată pentru lansare cândva în primăvară. Având în vedere că mai sunt câteva zile din luna aprilie și luna mai în acest sezon, este posibil să vedem un anunț în următoarele câteva săptămâni. O generație nouă de AirPods cu un preț de pornire mai mic ar trebui să se adreseze în primul rând utilizatorilor noi de iPhone SE, care nu vor dori să cheltuie o treime sau chiar jumătate din prețul telefonului pe o pereche de căști Apple true wireless. Nu este clar care vor fi diferențele între noile AirPods și cele din prezent, însă dacă istoria Apple dovedește ceva este că această companie poate să relanseze anumite produse mai vechi la prețuri mai mici. Modelele AirPods din prezent de pe piață sunt cele din generația a doua, cu autonomie mai bună, suport pentru Siri și un nou cip de conectivitate, care oferă latență mai mică și conectare mai rapidă, cât și opțiunea unei cutii de încărcare wireless. Astfel, nu este ieșit din comun ca o generație AirPods „Lite” care folosește hardware-ul primei generații, din 2016, să fie lansată la un preț de aproximativ 129 dolari/euro, sau chiar mai mic. În prezent, căștile AirPods pornesc de la 169 dolari pentru versiunea standard, 199 dolari pentru versiunea cu încărcare wireless și 249 dolari pentru AirPods Pro. Desigur, noile AirPods ar renunța la funcții precum „Hey, Siri”, încărcare wireless și probabil autonomie la fel de bună. Boxe HomePod mici și mari, care să concureze cu Google Home și Amazon Echo HomePod, boxa inteligentă de la Apple, a impresionat la lansare prin calitatea audio de top, însă a dezamăgit la capitolul funcții și preț. Inițial, aceasta funcționa exclusiv cu Apple Music prin AirPlay, alte servicii de muzică fiind controlate din telefon, nu prin comenzi vocale. Între timp, software-ul s-a îmbunătățit, însă utilizatorii încă stau departe de HomePod din cauza prețului. Apple va încerca să adopte o strategie pe care Google și Amazon deja o folosesc: va oferi un HomePod Mini, cu funcții similare la preț mai mic, în timp ce va lansa o nouă generație de HomePod mare la prețul „premium”. Și boxele HomePod ar putea fi lansate abia în tomamnă, după iPhone 12. AirPower: încărcătoare wireless de la Apple Proiectul AirPower este cel mai recent eșec public al Apple. Compania nu a putut livra un încărcător wireless așa cum a promis, însă se pare că inginerii săi nu au renunțat niciodată la această idee. Astfel, compania se pregătește să lanseze două încărcătoare wireless în gama AirPower: unul mic, pentru un singur dispozitiv și un AirPower „complet” pentru trei dispozitive. Se pare că modelul AirPower standard se va numi simplu „AirPower Mini” și va fi un încărcător destul de banal, similar cu alte oferte de pe piață, în timp ce AirPower va beneficia de capabilitatea de a încărca un iPhone, un Apple Watch și o pereche de căști AirPods simultan. Pentru a evita supraîncălzirea, Apple va include un chipset Apple A11 Bionic în interiorul încărcătorului, același care se găsește și în iPhone 8 și X, care va controla fluxul de energie electrică ale multiplelor bobine. Din acest motiv, AirPower este așteptat și cu un preț foarte mare, de 250 de dolari, la lansare. Apple pentru gameri: controller, Apple TV și abonament Arcade inclus Compania Apple nu este cunoscută pentru gaming, însă în ultimii ani a făcut eforturi mari pentru a atrage dezvoltatori către platformele sale. Astfel, iOS are un magazin de aplicații plin de jocuri, acestea fiind o mare parte a veniturilor companiei din software, în timp ce serviciul Apple Arcade oferă abonaților peste 100 de jocuri aprobate de Apple, la un preț lunar mic. Pentru a dezvolta Apple Arcade și mai mult, Apple pare să pregătească un pachet care să concureze în special cu Google Stadia. Există zvonuri care spun că Apple va lansa în toamnă un nou model Apple TV 4K, echipat cu noul chipset Apple A14 Bionic, care va sta și la baza iPhone 12. Acesta va fi disponibil și într-un pachet „de gaming”, alături de un controller dezvoltat de Apple și un abonament Apple Arcade. Deja Apple TV, cât și iPhone, iPad și computerele Mac sunt compatibile cu controllere de Xbox One și PlayStation 4, însă un controller Apple oficial va sugera că există acum un interes sporit în dezvoltarea serviciilor de gaming în ecosistemul Apple.
 9. Un flagship Samsung de acum 3 ani sau un mid-ranger Samsung de anul acesta, care merita cumparat? Desi eu nu mai folosesc batranul S8 de un an de cand am trecut la S10+, acesta a ramas activ si folosit in continuare. Recent am primit in teste un alt telefon Samsung: un Galaxy A51 pe care vi-l voi prezenta detaliat intr-un review in saptamanile ce urmeaza. M-am gandit ca totusi ar fi mai interesant de vazut cum se prezinta un flagship de acum 3 ani intr-o competitie cu un mid-ranger actual: cate features de pe un telefon de top au ajuns pe un mid-ranger, cum au evoluat preturile, cum stam la actualizari si in cele din urma – care e cel care merita cumparat. Constructie Cu S8, Samsung a introdus o noua linie de design pentru flagship-urile lor si au renuntat la butoanele fizice. Aspectul de telefon premium s-a pastrat si este in continuare usor de folosit cu o singura mana si cu un ecran generos. A51 pastreaza aceiasi linie, dar nu beneficiaza de materiale premium fiind in segmentul mijlociu: spatele este din plastic. Camera de selfie pe A51 se gaseste intr-un hole-punch, iar senzorul de amprenta este optic, sub display si nu este certificat IP68. Preturi In momentul lansarii, un S8 costa 3600RON, imi aduc aminte ca ii facusem precomanda. La 3 ani de la lansare inca se mai gaseste nou la 1800RON,practic la jumatate din pretul lansarii. La mana a doua unul in stare buna se gaseste la 800-1000RON pe OLX, dar eu nu as lua telefon second. Galaxy A51 se gaseste nou la 1270RON la evoMAG sau 1400RON la Altex. Ambele telefoane folosesc 4GB RAM si memorie UFS 2.0, iar procesoarele sunt realizate pe aceiasi tehnologie de 10nm si sunt 50% identice: din cele 8 nuclee folosite pe fiecare procesor, 4 sunt la fel: Cortex A53. Testele sintetice il pun pe S8 putin inaintea lui A51, iar in daily use se observa aceasta diferenta daca esti atent. Sistem de operare Galaxy S8 s-a lansat cu Android 7 si momentan este pe Android 9 cu interfata One Ui 1.0. Nu va primi Android 10 si mai are inca un an de actualizari de securitate, iar apoi suportul oficial ajunge la end-of-life. Telefonul va putea fi folosit in continuare, aplicatiile vor functiona pentru inca 2-3 ani si vor avea suport. Acesta este cu siguranta cel mai sensibil subiect cand vine vorba de un telefon vechi: actualizarile. Samsung nu este o exceptie de la regula, 95% din telefoanele care folosesc Android au acest destin. Galaxy A51 s-a lansat cu Android 10 si One Ui 2.0 si probabil va fi actualizat pana la Android 12. Este un tanar cu tot viitorul inainte. La nivel de interfata, diferentele sunt infime. O diferenta importanta pe partea software o reprezinta modul dedicat Night Mode pentru poze in lumina slaba, care pe S8 nu se gaseste. Poze si video In lumina slaba: S8 – A51 fara Night Mode – A51 cu Night Mode Pozele obtinute de telefoane sunt cam in aceiasi liga, Night Mode ofera poze ceva mai bune in lumina slaba si ii ofera un avantaj lui A51. Lentila S8-ului oricat as fi curatat-o, nu am reusit sa elimin complet acea ceata vizibila in unele poze. A51 avand si un senzor ultra-wide plus unul macro ofera o experienta foto superioara comparativ cu cea a lui S8. Video: Pe partea video, A51 din pacate nu suporta [email protected] si nu am reusit sa fac filmarile landscape pentru ca nu aveam cum tine ambele telefoane in mana. Autonomie Un Galaxy S8 scoate un timp mediu de screen-on-time de 4 ore, in timp ce A51 unul de 5 ore. Cei 1000mAh in plus ai bateriei lui A51 sunt de apreciat. Timpii de incarcare completa pentru A51 sunt de 120 de minute, iar pentru S8 undeva la 90-100 de minute. Avantajul lui S8 este ca se poate incarca wireless, dar A51 are o autonomie mai buna. Concluzii La 3 ani de la lansare, un S8 merita doar in cazul in care detineti unul, altfel gasiti telefoane mid-range mai ieftine si cu 2 ani de actualizari de OS in fata cu performante similare.
 10. Seria Zephyrus de la ASUS ne este foarte familiara si ne place. Prin aceasta serie avem dovada ca se poate realiza un laptop de gaming subtire si usor dar cu performanta foarte buna. Am testat un model nou ce integreaza un procesor deosebit. In noiembrie 2019 am testat un alt model Zephyrus dar cu procesor i7 9750H si RTX2070. Tinand cont ca laptop-urile sunt identice din multe puncte de vedere am decis sa nu ma mai repet cu anumite informatii. Va invit sa cititi review-ul AICI, iar tot ce v-am spus despre design, constructie, ecran, difuzoare sau racire se aplica si aici. Diferentele sunt mici si in general sunt doar la nivel hardware. Oricum am primit la test o unitate sample si automat nu pot sa va ofer niste informatii foarte precise, iar teste sintetice o sa va arat doar cateva. Insa pe mine m-a interesat un singur aspect si anume performanta oferita de procesor in gaming. Placa video deja o stiu si la fel si voi caci am testat multe laptop-uri cu GTX 1650Ti. Insa procesorul este cu adevarat vedeta acestui laptop. Inainte sa va prezint ceea ce stie acest laptop o sa trec prin cateva informatii esentiale despre modelul testat. In primul rand este un laptop care cantareste doar 2.1kg si este usor de transportat. Puteti sa-l bagati in ghiozdan fara probleme daca va deplasati foarte mult, deci este bun si pe post de laptop de serviciu. In situatia in care ramaneti fara baterie si nu aveti incarcatorul la dispozitie, GA502 se poate alimenta si de la o sursa externa prin cablu USB Type C. Autonomia promisa 15.5 ore in idle si 9 ore de browsing. Din experienta mea cu el pot confirma ca aceste valori sunt reale, iar in realitate laptop-ul poate oferi 8-9 ore de autonomie pentru task-uri simple. Procesorul cu care AMD vrea sa rupa gura targului pe segmentul mobile, Ryzen 7 4800HS, este din punctul meu de vedere o adevarata bestie. AMD a reusit sa produca un procesor care sa rivalizeze foarte bine cu Intel pe un segment unde acestia au dominat ani de zile. Acesta a depasit in teste sintetice Intel Core i9 9880H dar si i7 9750H. Procesorul pe 7nm si cu 8 nuclee poate fi utilizat atat la editare foto/video cat si la gaming, iar in configuratia cu RTX 2060 este pus si mai mult in valoare. Temperaturile obtinute in testele sintetice si in gaming arata o performanta deosebita. Este destul de clar ca si laptop-ul are o racire foarte eficienta, dar si procesorul este mult mai rece decat un model similar de la Intel. In testele sintetice a atins 61 de grade, iar placa video a stat undeva la 50 de grade in Cinebench. Iar in gaming procesorul nu a depasit 90 de grade, o valoarea FOARTE BUNA din moment ce concurenta ajunge si la 100 de grade Celsius. In comparatie cu o solutie cu procesor Intel consider ca varianta cu AMD iese castigatoare. Performanta este mult mai buna, nu se incinge la fel de tare, iar preturile sunt asemanatoare. In versiunea cu GTX 1660Ti, 240Hz, 16GB RAM si 1TB SSD costa la eMAG 7299 lei.
 11. Samsung anunță noul smartphone Galaxy M21. Dispozitivul vine echipat cu o baterie masivă de 6000mAh, un ecran luminos Super AMOLED și o cameră de 48MP. „Considerăm că Galaxy M21 reprezintă un important pas înainte pentru seria M. Galaxy M21 vine cu inovații acolo unde utilizatorii noștri își doresc cel mai mult. Oferindu-le astfel o baterie superioară, un display și o experiență excelentă cu camera foto la un preț accesibil.”, a spus Tiberiu Dobre, Head of Mobile Division Samsung România și Bulgaria. Galaxy M21 are un ecran FHD+ Super AMOLED de 6,4” care oferă culori vii și claritate, completat de un design Infinity-U pentru o experiență cinematografică. Bateria de 6000mAh se încarcă la 15W și asigură autonomie de peste o zi. Samsung anunță noul smartphone Galaxy M21 – Ce alte caracteristici are terminalul Galaxy M21 vine, de asemenea, cu un modul puternic de trei camere. Acesta vă permite să realizați fotografii fantastice în toate condițiile de lumină. Camera principală de 48MP a lui Galaxy M21 are diafragmă F2.0. Senzorul de 8MP Ultra Wide are un câmp de observație de 123 grade, permițând camerei să surprindă o imagine similară cu cea a ochiului uman. Cea de-a treia cameră, de profunzime, este de 5MP. Aceasta din urmă ajută utilizatorii să surprindă atât subiectul, cât și fundalul în mod distinct. Astfel, puteți obține fotografii impresionante cu funcția Live Focus. Camera frontală de 20MP a lui Galaxy M21 este dotată cu filtre încorporate și moduri diverse de fotografiere. Galaxy M21 este echipat cu procesorul Octa-core Samsung Exynos 9611. Acesta nu doar că îmbunătățește experiența utilizatorului prin viteza de excepție a rețelei, dar permite și multitasking-ul fără întreruperi. Chipsetul Exynos 9611 este dotat, de asemenea, cu Game Booster. Funcționalitatea are la bază tehnologia AI, care îmbunătățește rata și stabilitatea și reduce consumul de energie din timpul jocurilor preferate. Galaxy M21 are senzor de amprentă pe spate. De asemenea, securitatea se face inclusiv cu face unlock. Samsung Galaxy M21 va fi disponibil comercial în România începând cu luna mai, pe siteul Samsung.com/ro si pe emag.ro.
 12. Chiar dacă vânzările au scăzut în ultimele săptămâni, există în continuare produse interesante ce pot fi achiziţionate prin intermediul gearbest.com. Cei ce vor preţ bun pot alege în continuare livrarea din China cu Priority Line, iar cei care vor o livrare mai rapidă pot alege să comande din depozitele europene. Eu am comandat pe 13 aprilie un aspirator Alfawise AR182BLDC cu livrare din Cehia pentru că în general review-urile au fost pozitive, accesoriile au preţ bun, iar raportul calitate-preţ mi s-a părut cel mai echilibrat. Acum îl aştept să ajungă şi dacă vă intereseaza, revin şi cu un scurt review. Ce alte produse interesante puteţi comanda de pe Gearbest ? smartphone Xiaomi Redmi Note 9s cu 4 GB RAM şi 64 GB spaţiu de stocare – aproximativ 914 lei preţ final ce include TVA, taxe vamale şi transport prin curier acasă; smartphone Xiaomi Redmi Note 9s cu 6 GB RAM şi 128 GB spaţiu de stocare – aproximativ 1034 lei preţ final ce include TVA, taxe vamale şi transport prin curier acasă; smartwatch TICWRIS GTS cu senzor pentru detectarea temperaturii corporale – aproximativ 117 lei fără TVA; aspirator inteligent Alfawise V8S Pro cu putere mare de aspirare – aproximativ 783 lei cu livrare rapidă din depozit european; consolă cu sute de jocuri vechi – aproximativ 108 lei fără TVA; imprimantă 3D ANYCUBIC Photon SLA – aproximativ 1018 lei cu livrare rapidă din depozit european. notebook Xiaomi RedmiBook de 13.3 inci cu procesor Intel Core i7-10510U şi 512 GB SSD – aproximativ 4557 lei preţ final ce include TVA, taxe vamale şi transport prin curier acasă. Mai multe produse cu livrare din depozitele europene puteţi găsi aici.
 13. Huawei România a anunţat în urmă cu câteva ore disponibilitatea oficială a smarwatch-ului Huawei Watch GT 2e în ţara noastră. Acesta are parte şi de o campanie specială de lansare, una ce se va desfăşura în perioada 20 aprilie – 19 mai. Cei care vor cumpăra Huawei Watch GT 2e în această perioadă vor primi cadou un cântar inteligent Smart Scale al cărui preţ în România este de 129 lei. Pentru acest smartwatch, Huawei a anunţat preţul de 199 euro (aproximativ 960 lei) în Europa, însă în ţara noastră va putea fi comandat la doar 799 lei. Smartwatch-ul promite o autonomie de până la 2 săptămâni, vine cu display circular AMOLED de 1.39 inci şi rezoluţie de 454 x 454 pixeli, procesor Kirin A1, 4 GB capacitate de stocare pentru muzică, certificare 5ATM ce atestă rezistenţa la scufundări de până la 50 de metri adâncime, bluetooth 5.1, senzor pentru puls, GPS şi dimensiuni de 53 x 46.8 x 10.8 mm. Huawei Watch GT2e are o curea din material TPU ce permite pielii să respire mai uşor, funcţie de monitorizare a somnului, funcţie de relaxare şi diverse module dedicate sportului: alpinism, surfing, dans, înot, ciclism, alergat etc. O funcţie anunţată în premieră de Huawei pe un smartwatch este cea de monitorizare a oxigenării sângelui, una ce este oferită prin intermediul unui senzor dedicat.
|

Theme Made by Zayon & Cyber Designs

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.