Jump to content
Sign in to follow this  
Opticum

Scandal imens în Franţa! Dezvăluiri despre blaturi şi fotbalişti drogaţi, cu Bernard Tapie în prim-plan: "Am participat la cumpărarea unui arbitru! Tot ce consumau adversarii era 'tratat'"

Recommended Posts

 • Scandal imens în FranÅ£a! DezvÄluiri despre blaturi Åi fotbaliÅti drogaÅ£i, cu Bernard Tapie în prim-plan: "Am participat la cumpÄrarea unui arbitru! Tot ce consumau adversarii era 'tratat'"

  Fotbalul francez stă pe un butoi cu pulbere, după o serie de dezvăluiri făcute de Marc Fratani, un fost colaborator al marelui Bernanrd Tapie. Cei doi au lucrat împreună la începutul anilor '90, în perioada de glorie a lui Olympique Marseille. Fratani a scos la iveală fapte, care susţine că sunt adevărate, din trecutul glorios al singurei câştigătoare de Liga Campionilor din Franţa.
  Într-un interviu pentru Le Monde, Fratani a acuzat grave fapte de corupţie comise de conducerea lui OM, la sfârşitul anilor '80 şi începutul anilor '90. S-a mers până la drogarea jucătorilor adverşi, susţine fostul apropiat al lui Tapie.
  "Aveam cunoştinţă de activităţile lui Jean-Pierre Bernes, directorul sportiv al clubului. Din sezonul 1988/89, el şi Tapie au început să comită mai multe fapte de corupţie, care au durat 4 ani. Nu era vorba despre a cumpăra fiecare meci, ţintele erau în special adversarii. Potrivit lui Jean-Pierre Bernes, OM i-a furat două titluri lui Monaco", a declarat Fratani.
  Marc Fratani a recunoscut că a fost la rândul său implicat în acţiunile conducerii lui Marseille: "Am participat o dată la cumpărarea unui arbitru. Era un meci împotriva lui Paris St. Germain. A doua zi după întâlnire, am pus banii într-un loc discret, asupra căruia se convenise".
  În plus, Fratani susţine că şi jucătorii adverşi erau drogaţi. "Erau destabilizaţi prin folosirea drogurilor psihotrope. Se foloseau ace foarte subţiri pentru a injecta substanţele în sticlele de plastic. Tot ce consumau adversarii era 'tratat'", a explicat Marc Fratani.

  Bernard Tapie a fost preşedinte la OM în perioada 1986-1994, în care francezii au câştigat patru titlul la rând, dar şi Liga Campionilor, în 1993. OM a pierdut la masa verde titlul din 1993, din cauza trucării partidei cu Valenciennes, iar un an mai târziu a retrogradat din cauza neregulilor financiare, după ce a terminat pe locul 2 în Ligue 1.

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Create an account or sign in to comment

  You need to be a member in order to leave a comment

  Create an account

  Sign up for a new account in our community. It's easy!

  Register a new account

  Sign in

  Already have an account? Sign in here.

  Sign In Now
  Sign in to follow this  

  ×