Jump to content
Sign in to follow this  
Opticum

Scandal imens în Franţa! Dezvăluiri despre blaturi şi fotbalişti drogaţi, cu Bernard Tapie în prim-plan: "Am participat la cumpărarea unui arbitru! Tot ce consumau adversarii era 'tratat'"

Recommended Posts

Scandal imens în FranÅ£a! DezvÄluiri despre blaturi Åi fotbaliÅti drogaÅ£i, cu Bernard Tapie în prim-plan: "Am participat la cumpÄrarea unui arbitru! Tot ce consumau adversarii era 'tratat'"

Fotbalul francez stă pe un butoi cu pulbere, după o serie de dezvăluiri făcute de Marc Fratani, un fost colaborator al marelui Bernanrd Tapie. Cei doi au lucrat împreună la începutul anilor '90, în perioada de glorie a lui Olympique Marseille. Fratani a scos la iveală fapte, care susţine că sunt adevărate, din trecutul glorios al singurei câştigătoare de Liga Campionilor din Franţa.
Într-un interviu pentru Le Monde, Fratani a acuzat grave fapte de corupţie comise de conducerea lui OM, la sfârşitul anilor '80 şi începutul anilor '90. S-a mers până la drogarea jucătorilor adverşi, susţine fostul apropiat al lui Tapie.
"Aveam cunoştinţă de activităţile lui Jean-Pierre Bernes, directorul sportiv al clubului. Din sezonul 1988/89, el şi Tapie au început să comită mai multe fapte de corupţie, care au durat 4 ani. Nu era vorba despre a cumpăra fiecare meci, ţintele erau în special adversarii. Potrivit lui Jean-Pierre Bernes, OM i-a furat două titluri lui Monaco", a declarat Fratani.
Marc Fratani a recunoscut că a fost la rândul său implicat în acţiunile conducerii lui Marseille: "Am participat o dată la cumpărarea unui arbitru. Era un meci împotriva lui Paris St. Germain. A doua zi după întâlnire, am pus banii într-un loc discret, asupra căruia se convenise".
În plus, Fratani susţine că şi jucătorii adverşi erau drogaţi. "Erau destabilizaţi prin folosirea drogurilor psihotrope. Se foloseau ace foarte subţiri pentru a injecta substanţele în sticlele de plastic. Tot ce consumau adversarii era 'tratat'", a explicat Marc Fratani.

Bernard Tapie a fost preşedinte la OM în perioada 1986-1994, în care francezii au câştigat patru titlul la rând, dar şi Liga Campionilor, în 1993. OM a pierdut la masa verde titlul din 1993, din cauza trucării partidei cu Valenciennes, iar un an mai târziu a retrogradat din cauza neregulilor financiare, după ce a terminat pe locul 2 în Ligue 1.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...