Jump to content

Recommended Posts

Va prezint mai jos 15 alimente care nu expira niciodata, sunt foarte folositoare sa le aveti in casa, (in caz de un dezastru natural sau un razboi Doamne Fereste:classic_wacko:)

 

1. Mierea
Mierea ramane comestibila pe termen nelimitat. Aceasta isi poate schimba culoarea si poate incepe sa se cristalizeze, dar va ramane in conditii de siguranta pentru consum. Daca mierea este cristalizata, puneti borcanul deschis in apa calda si amestecati pana cand cristalele se dizolva.

2. Orezul
Chiar daca se dezvolta un strat gros de praf ciudat pe ambalaj, orezul din interior este la fel de bun ca si in ziua cumpararii. Acest lucru este valabil pentru cel alb, salbatic si orez basmati. Asigurati-va ca il depozitati intr-un borcan etans, ferit de umezeala. Orezul brun nu are aceeasi proprietate; continutul sau mai mare de ulei il face sa devina ranced foarte repede.

3. Otetul alb
Puteti cumpara otet alb fara grija ca va expira vreodata. Acesta se va mentine bun pentru consum pe timp indelungat. Asa ca aveti tot timpul pe ce pune mana atunci cand aveti nevoie de pansamente, aroma sau pentru de curatenia de uz casnic.

4. Extractul de vanilie pura
Extractul de vanilie pura va ramane proaspat si aromat atata timp cat il aveti in camara. Vanilia industriala nu are aceeasi durata de viata. Avand in vedere acest lucru, ati putea opta pentru vanilie mai scumpa fara o data de expirare.

5. Sarea
Sarea de masa sau sarea de mare, va ramane la fel ca si ziua in care ati cumparat-o. Asta pentru ca ea oricum exista de mii de ani pe si in pamant.

6. Malaiul
Pentru a pastra mult timp malaiul, pastrati-l uscat, bine etansat si intr-un loc racoros. Acest aliment isi va pastra caracteristicile si va fi sigur pentru consum pe perioada nedeterminata. Acelasi lucru este valabil si pentru alte alimente obtinute prin macinarea cerealelor (mai jos).

7. Faina

8. Grisul

9. Zaharul
Faptul ca zaharul nu expira este cunoscut de multa lume. Zaharul va fi bun pentru consum oricand, deoarece nu sustine cresterea bacteriana. Doar asigurati-va ca il patrati etans si ferit de umezeala.

10. Alcoolul distilat
Nu este nevoie sa va grabiti si sa terminati sticla de tuica sau vodca; aceasta poate fi pastrata intr-un loc intunecos pe o perioada nedeterminata. Acest tip de alcool poate fi pastrat din generatie in generatie. Odata cu trecerea timpului, alcoolul distilat poate sa-si piarda putin aroma.

11. Fasolea uscata
Fasolea uscata poate ramane sigura pentru consum tot timpul. Aceasta va avea nevoie de mai mult timp pentru a se inmuia cand este gatita si, uneori, nu se poate inmuia complet. Nu isi pierde valoarea nutritiva odata cu trecerea timpului, astfel incat termenul de valabilitate este clasificat ca nedeterminat.
Acelasi lucru este valabil si pentru alte boabe de leguminoase (mai jos).

12. Mazarea uscata

13. Cafeaua instant

Cafeaua instant va ramane sigura pentru consum pentru totdeauna daca este tinuta in congelator.

14. Siropul de artar
Ca si cafeaua instanta, daca il tineti inghetat, nu are termen de expirare. Credem ca ar trebui sa pastrati mereu asa ceva in congelator deoarece poate fi folosit ca aroma pentru clatite sau gogosi.

15. Pastele
Pastele din faina de grau sau orez, pot fi de asemenea consumate in siguranta oricand, insa trebuie depozitate etans.

 

PS:

 

Conserve sterilizate - Expira dau au un termen lug de valabilitate (1-2 ani)

 

Conerve de carne și pește: au o durată de viață foarte lungă și reprezintă un element de bază într-un astfel de depozit de siguranță. Aduc aportul de proteine, foarte important pentru menținerea sănătății, în special pentru masa musculară. La pește sunt de preferat cele în ulei (mai multe calorii) iar la carne, carnea cât mai grasă.

Conservele de leguminoase: au o durată de viată foarte lungă și toate beneficiile. Fasolea, lintea, mazărea, năutul sunt sursă de proteine, carbohidrați și fibre, fiind gata de consum.

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Asa putine alimente sunt care nu expira mult timp? Cred ca sunt mai multe. Mai facut sa fac un search si am gasit asa video interesant  https://www.youtube.com/watch?v=pERm_KLjzEU, chiar am hotarit sa-i fac o copie, ca daca ramin fara net sa am info necesara daca se intimpla ceva groaznic. Dar mai intrigat mult. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sunt mai multe, bine-nteles care expira mai greu, lista e una facuta pentru cunostinte bazice, lista se poate dezvolta in timp, bine-nteles. Multumim pentru feedback 😄

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...